top 10 proizvođača hrana za kućne ljubimce

Top 10 evropskih kompanija za hranu za kućne ljubimce

Industrija hrane za kućne ljubimce u Evropi proteže se od Severnog mora do Atlantskog okeana, oko Sredozemnog mora i u unutrašnjosti. Za razliku od drugih regiona gde su određene nacije dominirale kao sedišta većine kompanija za hranu za kućne ljubimce, evropska industrija je široko rasprostranjena. U bazi podataka Petfood Industry o vodećim kompanijama za hranu za kućne ljubimce, našlo se 10 proizvođača iz Evrope.

United Petfood (Belgija)

Prihod: 800 miliona dolara

United Petfood se specijalizuje za privatnu oznaku suve hrane za kućne ljubimce, mokre hrane, poslastica i grickalica. Ova belgijska porodična firma upravlja sa 19 proizvodnih objekata u 8 zemalja i prodaje proizvode u više od 80 zemalja širom sveta.

Partner in Pet Food (Mađarska)

Prihod: 755 miliona dolara

Iz svog sedišta u Mađarskoj, Partner in Pet Food snabdeva maloprodaje, diskontere, specijalizovane prodavnice za kućne ljubimce i online specijaliste u 38 zemalja. Kompanija proizvodi širok asortiman suve, mokre i poluvlažne hrane za mačke i pse, alucupove, kesice i grickalice iz devet proizvodnih objekata u četiri zemlje: Holandiji, Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj, sa dodatnom prodajnom kancelarijom u Poljskoj. Godišnje proizvode skoro 500.000 tona hrane za kućne ljubimce.

Agrolimen SA (Španija)

Prihod: 753 miliona dolara

Agrolimen SA iz Barselone, preko svoje podružnice Affinity Petcare, je vodeći evropski dobavljač hrane za pse i mačke. Kompanija takođe posluje u zajedničkom ulaganju sa britanskim proizvođačem sirove hrane Natures Menu i poseduje američkog proizvođača sirove hrane Nature’s Variety.

Deuerer (Nemačka)

Prihod: 750 miliona dolara

Deuerer je nemački proizvođač privatne oznake koji takođe poseduje nekoliko velikih evropskih proizvođača hrane za kućne ljubimce, uključujući Vitakraft, Pets Choice i Villeneuve Pet Food. Kompanija je među najvećim interesima za hranu za kućne ljubimce u Evropi, sa prodajom koja se prostire na Aziju i Severnu Ameriku.

Heristo AG (Nemačka)

Prihod: 700 miliona dolara

Heristo AG poseduje Saturn Petcare Group, koja uključuje divove privatne oznake Saturn Petcare i Animonda Petfood, sa proizvodnim postrojenjima u Nemačkoj, Holandiji i SAD. Kompanija ne objavljuje javno finansijske podatke, pa su godišnji prihodi procenjeni ili zasnovani na anketama.

Affinity Petcare SA (Španija)

Prihod: 520 miliona dolara

Affinity Petcare, podružnica Agrolimen SA, je vodeća kompanija u oblasti ishrane pasa i mačaka u Španiji i ima relevantne pozicije u drugim evropskim zemljama. Pored sedišta u Barseloni, Affinity ima kancelarije u Parizu, Milanu, Snetertonu (UK) i São Paulu. Kompanija snabdeva proizvode za više od 20 zemalja.

Monge & C. S.p.A. (Italija)

Prihod: 500 miliona dolara

Monge je najveća italijanska kompanija za proizvodnju suve i mokre hrane za mačke i pse. Kompanija upravlja proizvodnim i logističkim kompleksom od 188.000 kvadratnih metara sa flotom od 45 kamiona za dostavu proizvoda širom Italije. Monge nudi širok izbor proizvoda, uključujući ‘Monge Puppy‘, omiljenu hranu za štence. Za odrasle pse, njihov asortiman uključuje ‘Artu Monge‘. Kompanija opslužuje tržišta hrane za kućne ljubimce u više od 100 zemalja i regiona širom sveta.

C & D Foods (Irska)

Prihod: 495 miliona dolara

C & D Foods je među vodećim evropskim proizvođačima hrane za kućne ljubimce sa privatnom oznakom, proizvodeći više od 675.000 metričkih tona godišnje u različitim formatima: kesice, aluminijumske posude, konzerve i suva hrana. Kompanija je deo irske ABP Food Group.

Farmina Pet Foods (Italija)

Prihod: 367 miliona dolara

Farmina je kompanija za ishranu kućnih ljubimaca sa prisustvom u više od 70 zemalja širom sveta.

Vafo Group (Češka)

Prihod: 470 miliona dolara

Vafo Group je privatna kompanija koja razvija, proizvodi i distribuira premium i super premium hranu i suplemente za kućne ljubimce u više od 70 zemalja širom sveta. Češka kompanija, koja takođe nudi usluge privatne oznake, proizvodi više od 180.000 tona godišnje. Nedavni rast je delimično posledica strateških akvizicija. Podružnice uključuju VAFO Praha s.r.o., Allco Heimtiernahrung GmbH & Co. KG, Prima Pet Premium Oy, Prima Pet Sverige AB, Pandivere L.T. OÜ, Carry Pet Food sp. z o.o. i Pooch & Mutt Ltd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *