poslastice za pse

Domaće poslastice za pse

Jedan od ključeva za uspostavljanje neverovatne veze sa svojim štenetom i uspeh u obuci je davanje poslastica. I mnogo njih. To je ključ za obuku pasa sa pozitivnim pojačanjem. Sada, kada su poslastice u pitanju, najbolje je da budu prirodne i domaće. Umesto da kupujemo komercijalne poslastice, nekada tražimo i eksperimentišemo sa receptima za poslastice za pse sa prirodnim sastojcima.

Zašto kuvati domaće poslastice za pse?

Prvo, hajde da razgovaramo o tome zašto su domaće poslastice za pse bolje od komercijalnih. Prvo, kontrolišete sve što ulazi u recept za poslasticu. Da li želite organsko voće i povrće? Može i to.

Većina recepata za pseće poslastice sadrži nekoliko jednostavnih sastojaka. Prilično smo sigurni da ih većinu imate u svojoj kuhinji. I ne brinite, ne moraju da ispadnu lepi za društvene mreže. Idite na kvalitet, a ne na lepotu.

Zatim, nema štetnih sastojaka, nema dodatnog šećera i drugih stravi za izbegavanje. I moramo da kažemo još jednu stvar: domaće poslastice su neverovatan način da pokažete svojim ljubimcima da ih volite kao deo porodice.

Neki potencijalno štetni sastojci u komercijalnim poslasticama za pse

Najvažniji razlog zašto su mnogi vlasnici pasa krenuli prirodnim putem i kuvali „uradi sam“ poslastice za pse je nepoznati štetan potencijal komercijalnih poslastica. Postoji mnogo sastojaka u poslasticama za pse koje se kupuju u pet shopu kojih vlasnici kućnih ljubimaca treba da budu svesni. Evo nekih od njih.

  • Veštački konzervansi, uključujući BHA (butilovani hidroksianizol), BHT (butilovani hidroksitoluen) i etoksihin. Proguglajte ih i videćete da su ovi konzervansi povezani sa mnogim zdravstvenim problemima kod pasa, uključujući toksičnost, alergije i tako dalje.
  • Veštačke boje i boje, uključujući plavu 2, žutu 5 i crvenu 40, koje se koriste u poslasticama da bi bile vizuelno privlačne, ipak mogu izazvati alergijske reakcije.
  • Dodati šećeri, na primer, kukuruzni sirup i melasa, što može doprineti gojaznosti vašeg psa i problemima sa zubima.
  • Previše soli i natrijuma, što dovodi do dehidracije i neravnoteže elektrolita.
  • Mogu da sadrže nitrate i nitrite.
  • Može da sadrži hemijske aditive kao što je propilen glikol, koji u visokim nivoima može dovesti do anemije i drugih zdravstvenih problema.
  • Punila i nusproizvodi, uključujući kukuruz, pšenicu i soju, koji mogu izazvati alergije ili probleme sa varenjem.

Preporučili bismo vam da proverite etiketu poslastica za pse koje kupujete. Postoji više od 20 sastojaka u jednostavnim poslasticama. Mislite li da su svi potrebni za neke kolačiće za pse?

Više razloga za hranjenje domaćim poslasticama za pse

Evo još jedne stvari. Prirodne poslastice za pse se ne obrađuju. Sadrže sastojke koji potiču iz prirode. I vaš pas će od njih dobiti nutritivne koristi, a ne samo prazne kalorije.

Vlasnici kućnih ljubimaca često otkrivaju da kada pređu sa komercijalnih poslastica na poslastice za pse bez konzervansa, mogu ublažiti postojeće zdravstvene probleme svog psa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *