pametni uredjaji ljubimci

Kako koristiti pametne kućne aparature za vaše ljubimce

Nažalost, većina nas ne može biti sa svojim psima ili mačkama tokom celog dana zbog obaveza na poslu ili putovanja. Ako trenirate nedavno usvojenog ljubimca ili imate ljubimca koji pokazuje loše ponašanje, frustrirajuće je dolaziti kući i zateći lokve na podu ili pocepane delove tepiha. Srećom, postoje pametni uređaji za domaćinstvo koji vam pomažu da trenirate svog ljubimca, čak i kada niste kod kuće.

Uz pomoć visokotehnoloških uređaja, možete ojačati odgovarajuće ponašanje ljubimaca u vašem domu, bez obzira gde se nalazite. Pametni uređaji za domaćinstvo olakšavaju rutine brige o ljubimcima i metode obuke, smanjujući ili eliminirajući destruktivno ponašanje i nesreće. Hajde da istražimo pametne uređaje za dom koji vam mogu pomoći da pozitivno trenirate svog ljubimca.

Automatske Hranilice za Ljubimce

Većina pasa je motivisana hranom, što čini hranu i poslastice odličnim sredstvima za obuku (naravno, u razumnim granicama). Zato automatska hranilica za ljubimce može koristiti vašem štenetu dok ih trenirate da znaju kada mogu jesti. Obuka psa za korišćenje automatske hranilice je postepen proces, ali vredan. Preduzmite ove korake kako biste obučili svog psa za korišćenje pametne hranilice:

  1. Postavite hranilicu na mesto gde vaš pas obično jede. Pustite ih da je pomirišu i pregledaju bez pritiska.
  2. Premestite redovnu posudu za hranu vašeg psa do automatske hranilice. Nakon nedelju dana, premestite posudu odmah pored ili unutar hranilice. Vaš pas će povezati pozitivna iskustva sa hranilicom.
  3. Postepeno prelazite na automatsku hranilicu i izbegavajte oslanjanje na tradicionalne metode hranjenja ili hranjenje rukom.
  4. Kada vidite svog psa kako jede iz hranilice, pohvalite ga ili ga počastite.
  5. Ustanovite redovno vreme obroka kako biste vreme obroka svog psa sinhronizovali sa svakodnevnim obavezama.

Sa pametnom hranilicom, više ne morate brinuti o destruktivnom ponašanju vašeg ljubimca zbog gladi, i možete biti mirni znajući da su nahranjeni i zadovoljni.

Pametne Kamere za Ljubimce

Ako ste se ikada pitali šta vaš pas radi dok niste kod kuće, sada možete saznati. Pametne dvosmerne kamere za ljubimce omogućavaju vam da pratite svog ljubimca putem video prenosa uživo kada ste u drugoj sobi ili van kuće.

Mnogi modeli kamera omogućavaju vam da čujete i razgovarate sa svojim ljubimcem putem zvučnika. Ova opcija može ublažiti anksioznost kod vašeg ljubimca, često ležeće u osnovi destruktivnih ponašanja ljubimaca. Pametni zvučnici i daljinski upravljači su idealni za starije vlasnike ljubimaca kao dodatna sredstva za obuku. Stariji ljudi sa medicinskim ili mobilnim problemima mogu koristiti ove digitalne alatke da treniraju svoje ljubimce dok uživaju u prednostima društva životinja kod kuće.

Neki pametni kamere čak imaju dodatne funkcije za obuku, poput aparata za poslastice, senzora pokreta i laserskog pokazivača. Ovi dodatni elementi nagrađuju i uključuju dobro ponašanje vašeg ljubimca u igri. Možete gledati uživo ili snimljene prenose putem aplikacije na pametnom telefonu ili tabletu, obaveštavajući vas o bilo kakvim ponašajnim problemima koje vaš ljubimac može imati.

GPS Pratioci Aktivnosti

GPS pratilac je mali uređaj koji se pričvršćuje na povodac ili ogrlicu vašeg ljubimca i koristi Globalni sistem pozicioniranja (GPS) kako bi pratilo i nadziralo lokaciju vašeg ljubimca u stvarnom vremenu. Mnogi GPS pratitelji uključuju obaveštenja o sigurnoj zoni i praćenje aktivnosti, što omogućava vlasnicima ljubimaca da mere nivo aktivnosti i kvalitet sna svojih ljubimaca. Neki modeli takođe otkrivaju neobična ponašanja koja mogu ukazivati na zdravstveni problem.

GPS pratitelji su korisni partneri za obuku ljubimaca. Korišćenjem obaveštenja o sigurnoj zoni, možete nagraditi svog psa kada dostignu svoj dnevni cilj aktivnosti ili ostanu unutar granica svog dvorišta. Koristite GPS pratilac zajedno sa svojim metodama pozitivne obuke da biste odgajali srećnog i bezbednog ljubimca.

Elektronska Vrata za Pse

Automatska ili elektronska vrata za pse pomažu štencima u procesu obuke za korišćenje kuće. Pametna vrata se otključavaju kada prepoznaju ljubimca u blizini putem mikročipova ili senzora u ogrlici psa.

Neki modeli takođe uključuju daljinski upravljač i opcije programiranja, a u kombinaciji sa pametnom kamerom za ljubimce, možete daljinski otvarati i zatvarati vrata kada vaš ljubimac pokaže potrebu za izlaskom napolje.

Sa automatskim vratima, vašem štenetu više nije potrebno čekati anksiozno da se vratite kući ili da dođete do vrata. Psi u procesu obuke će naučiti da svoje potrebe mogu obavljati napolju, eliminirajući nesreće u kući. Takođe možete koristiti pametna vrata kako biste pratili kretanje svog psa, trenirajući svog ljubimca dok identifikujete promene u njihovom ponašanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *